Pazartesi, Ekim 31, 2005

İTÜ'de "Dönem Boyu Tiyatro"



tiyatro dalga geçmektir,

eğlenmektir,

yermektir,

sövmektir,

mutlulukla takdir edip

bazen de esefle kınamaktır.

istediğin zaman istediğin kişiyi

canının istediği gibi oynamaktır.

çünkü "tiyatro miyatrodur"...

Çarşamba, Ekim 05, 2005

Tanışma Toplantısı

Tanışma Toplantıları:

3 Ekim 2007 Çarşamba
  • Saat 18:00 İTÜ Maslak Kampüsü Kültür ve Sanat Birliği Oditoryum
4 Ekim 2007 Perşembe
  • Saat 12:30 ve 16:00 Maçka Hazırlık Binası D104

İlk Çalışma: 7 Ekim Pazar Saat 13:00 Kültür Sanat Birliği

ilgilenen herkesi bekleriz...

Timis Hakkında

Ne yaptık?

2005 yılının şubat ayında İTÜ Kültür ve Sanat Birliği bünyesinde kurulan TİMİS Oyuncuları, çoğunluğu önceden İTÜ Tiyatro Kulübü’nde tiyatro yapmış İTÜ öğrencilerinden oluşmaktadır. 2005 yılının Mayıs ayında, ünlü Çek oyun yazarı Václav Havel’in “Bildirim” adlı oyunu ile ilk defa seyirci karşısına çıktı. Timis’in oynadığı bu ilk oyun, çalışma süresi ve sahneleme deneyimi bakımından grup için önemli bir süreçti. Yaklaşık 1,5 ay süren bu sürecin en önemli yanı sahnelemedeki pratiklerin yeniden gözden geçirilmesi ve gruptaki her bireyin oyuna mümkün olduğunca dâhil edilmesi idi. Böylece gruptaki her bireyin grubun devamlılığı açısından deneyimler kazanması amaçlandı.

Oyunu göremeyenler ve yeniden izlemek isteyenler için “Bildirim” Kasım’da yeniden seyirci karşısına çıkıyor. Kesinleştiğinde, afişlerden ve web sitemizden oyun tarihlerini öğrenebilirsiniz.

Ne yapmak istiyoruz?

Timis olarak öncelikli amaçlarımızdan biri insanların sanat konusundaki yaratıcılıklarını ve düşüncelerini mümkün olduğunca kaybetmeden üretime çevirebilmektir. Her sanatsal ürünün iki muhatabı olmasından yola çıkarak; biz, üretimi yapanlar olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırken, oyunlarımızın hitap edebileceği izleyici grubunu da mümkün olduğu kadar geniş tutmaya çalışıyoruz. Sanat adı altında yapılan çalışmaların, ya seri üretimmişçesine birbirine benzediği ya da kendi kendini tanımlayan bir kitle içinde kaldığı bir dönemde; hem farklı ve yaratıcı bir şeyler üretmek hem de mümkün olduğunca toplumsal imgelerden kopmayarak anlaşılır kalmak gerçekten zor hedefler. Elimizden geleni yaptığımız bu işte her türlü eleştiriniz ve önerileriniz bizim için değerlidir. Aşağıdaki adreslerden bize ulaşabilirsiniz.

Katılır mısınız?

Ekim ayında yeni oyuncuların da katılmasıyla eğitim çalışmalarına başlamayı ve Mayıs ayında da yeni bir oyun ile seyirci karşısına çıkmayı düşünüyoruz. Tiyatroya, oyunculuğa ilgi duyan, bizimle birlikte tiyatro yapmak isteyen, sanatsal fikirlerini uygulamaya dökmek isteyen herkesi 5 Ekim’deki tanışma toplantılarımıza bekliyoruz.